PROPIETATS I BENEFICIS DE L’ALBERGÍNIA

Propietats i beneficis de l'albergínia

PROPIETATS I BENEFICIS DE L’ALBERGÍNIA

Les propietats i beneficis de l’albergínia són àmpliament coneguts per la cultura asiàtica. Els orígens de l’albergínia es remunten a l’any 2000 a.C. D’aquesta data són els primers documents escrits que mencionen l’albergínia, els quals es varen trobar a l’Índia. Però no va ser fins l’Edat Mitjana que l’albergínia va arribar a Europa. Ho va fer a través dels comerciants àrabs. Ells varen ser també els responsables d’estendre el seu cultiu a tota la Mediterrània.

Les propietats i beneficis de l’albergínia són molts,. Però és especialment destacable la seva aportació d’hidratació. El motiu és que un 92 % de la seva composició és aigua. A més, té un contingut molt baix de proteïnes i d’hidrats de carboni i gens de greix. És cert que el contingut en vitamines i minerals no és gaire rellevant. Tot i així els seus nutrients tenen un efecte molt positiu sobre el nostre organisme.

  • Afavoreix la digestió.
  • Té un efecte antioxidant que ens ajuda a prevenir l’envelliment, el risc cardiovascular i les malalties degeneratives.
  • Redueix inflamacions gràcies a la seva naturalesa tèrmica amb tendència a refredar.
  • Aplicada sobre la pell, suavitza les cremades i té un efecte balsàmic.

Ja sabeu, incorporeu l’albergínia a la vostra dieta diària per beneficiar-vos d’aqueses propietats tan saludables gaudint, a més, del seu sabor inigualable.