PROPIETATS I BENEFICIS DE LA LLIMONA

Propietats i beneficis de la llimona

PROPIETATS I BENEFICIS DE LA LLIMONA

A l’hora d’aprofitar les propietats i beneficis de la llimona, la principal avantatge és que la podem trobar quasi tot l’any. Així podem treure profit dels seus nutrients durant més temps.

La principal vitamina de la llimona és la vitamina C. Aquesta vitamina és essencial per al bon funcionament de l’organisme. A més, és hidrosoluble. Això vol dir que la podem consumir a diari, perquè el cos elimina els seus residus fàcilment.

Tot i que ha quedat demostrat que la vitamina C no contribueix a la prevenció dels refredats, sí que en té altres propietats molt beneficioses per a la nostra salut. Per exemple, el seu poder antioxidant ajuda a prevenir l’envelliment de l’organisme, a millorar la resistència i permeabilitat dels vasos sanguinis, té un efecte antitrombòtic i antiinflamatori, protegeix el fetge i inhibeix el desenvolupament de tumors.

La ingesta diària de llimona ens ajuda, també, a compensar l’acidificació de l’organisme, provocada pel ritme estressant del dia a dia i el consum d’aliments refinats, a reduir el colesterol i a prevenir les pedres al ronyons. Altres propietats i beneficis de la llimona són la seva capacitat per calmar la set, baixar la febre i actuar com a tònic digestiu.

Voleu conèixer un truc molt interessant sobre aquest cítric? Preneu el suc de mitja llimona diluït en aigua durant els menjars. D’aquesta manera, aprofitem millor l’energia dels aliments!