PROPIETATS I BENEFICIS DE LA CARBASSA

Propietats i beneficis de la carbassa

PROPIETATS I BENEFICIS DE LA CARBASSA

La carbassa mereix un lloc destacat a la cuina de tardor i hivern, ja que ens permet elaborar una gran quantitat de receptes de tota mena i, a més, té un alt valor nutricional. Les propietats i beneficis de la carbassa influeixen directament en el bon funcionament del nostre organisme.

LA CARBASSA MILLORA LA NOSTRA SALUT

La carbassa conté un 90 % d’aigua, el que vol dir que és un aliment altament hidratant, però no us deixeu enganar, perquè no tot és aigua. La carbassa és també rica en vitamines, minerals i fibra.

Els components nutricionals de la carbassa tenen molts de beneficis per a la nostra salut, depenent de la seva naturalesa. Aquests són els principals:

Vitamina A. La vitamina A és molt important per la salut de la nostra visió i per al bon funcionament de mucoses, pell, ossos, sistema reproductor i sistema immunitari. A més, la seva acció antioxidant es considera una protecció envers determinades malalties.

Vitamina C. La vitamina C contribueix a l’absorció del ferro; així que és recomanable combinar-la en receptes de llegums. A més, contribueix a la desinfecció hepàtica i estimula el sistema immunitari i el bon funcionament cardiovascular del nostre cos.

Vitamina B6. Aquesta vitamina és molt important per al nostre metabolisme, ja que intervé en l’assimilació de proteïnes, sucres i greixos.

Manganès. Aquest mineral és essencial per poder aprofitar els sucres, greixos i proteïnes i, a més, té una important funció antioxidant.

Coure. El coure és un mineral que, combinat amb el ferro, té un paper fonamental en el nostre organisme per tal de combatre infeccions, generar anticossos i mantenir el nivell òptim de glòbuls blancs. A més, contribueix a la salut de la pell i les articulacions i, de nou, és un bon antioxidant.

Fibra. Ja és coneguda la importància de la fibra per mantenir la bona salut dels nostres budells. El motiu és que contribueix al creixement de la flora intestinal reduïnt els problemes de restrenyiment i protegint el còlon i el recte.

CONCLUSIÓ

Ja podeu veure les propietats i beneficis de la carbassa són molts i, per tant, no ens falten motius per consumir carbassa, però recordau: que sigui sempre de temporada, fresca i de bona qualitat. A Agromallorca no falten mai aquestes tres coses!