Cistelles KM0

Cistelles KM0

COM VA COMENÇAR TOT

Agromallorca forma part de la cooperativa de segon grau Camp Mallorquí. Actualment, col·labora amb la campanya de cistelles de producte local, juntament amb la Cooperativa Agrícola Sant Bartomeu de Sóller, la Cooperativa Agrícola de Porreres, els Joves Agro-Cooperatius i els Joves Pagesos Cooperativistes, de les Cooperatives Agro-alimentàries de les Illes Balears. Aquesta campanya es va posar en marxa al principi de la crisi del Covid-19. Quan el confinament va començar, les empreses varen haver d’aturar la seva activitat. Fins i tot, en alguns casos, varen haver de tancar les seves portes al públic.  Els pagesos mallorquins es varen posar en contacte amb les cooperatives agràries i ens varen transmetre la seva inquietud. Què farien amb tota la producció agrícola i ramadera que tenien si els seus clients havien tancat?

No vàrem dubtar ni per un moment. Havíem de ser al seu costat. Agromallorca és el principal productor agrari de les Illes Balears. Sabem el què és la feina del camp. Coneixem de primera mà la incertesa i la duresa que la caracteritzen. Així que teníem clar que no podíem abandonar els nostres pagesos, dels què depenem tots per sobreviure.

A n’aquesta situació, però, es va sumar un altre col·lectiu molt vulnerable. Les persones que, per qüestions d’edat o condició física, no podien sortir al carrer a fer la compra i, així, adquirir els productes més essencials. Ara mateix, una bona alimentació és més necessària que mai. Així que havíem de garantir que els nostres productes arribassin a totes les llars. Amb la col·laboració de la nostra agència de comunicació, AGN Marketing, es va idear la campanya de servei a domicili d’aquestes cistelles de productes Km0.

UNA GRAN ACOLLIDA

Quina va ser la nostra sorpresa quan vàrem veure l’acollida que va tenir la campanya per part de tota la població. No tan sols aquelles persones que pensàvem més vulnerables es varen posar en contacte amb nosaltres. Persones de tota condició ens varen sol·licitar el servei. El primer dilluns que vàrem arribar a la cooperativa, milers de WhatsApp i de correus electrònics ens esperaven per ser atesos. I tant ha estat així, que, fins i tot, hem creat nous llocs de feina. Així podem garantir el servei i l’atenció que els clients es mereixen. Hem sumat nous treballadors al nostre equip per preparar les caixes, fer repartiment o atendre als usuaris des de diferents mitjans.

UN GRAN ÈXIT

Casi dos mesos després, podem dir que la campanya és tot un èxit. Milers de llars servides amb productes frescs, locals i de qualitat a un preu assequible per a totes les butxaques. I, a més, acompanyam totes les cistelles d’un obsequi diferent cada setmana. D’aquesta setmana, premiam al consumidor per la seva confiança i la seva lleialtat i ajudam també a promocionar altres empreses que fan la seva aportació, com ha estat el cas d’Es Garrover de Mallorca, Coinga, Celler Karretània, Avícola Ballester  i ytantes altres.

A través d’aquesta campanya, a més, s’han impulsat molts de productes de la nostra terra que sempre haurien de ser a la ment del consumidor mallorquí, como ara el vi de la Indicació Geogràfica Protegida Vi de la Terra de Mallorca, les ametlles amb Indicació Geogràfica Protegida Ametlla de Mallorca, l’oli de Sóller amb Denominació d’Origen Oli de Mallorca, les Olives amb Denominació d’Origen Oliva de Mallorca i tants altres.

Ens sentim profundament agraïts amb tots aquells consumidors que han confiat en nosaltres, amb les empreses mallorquines que col·laboren a les nostres cistelles i, per descomptat, amb els nostres pagesos que treballen tan dur per garantir la frescor i qualitat d’aquests productes tan necessaris. De ben segur que, si seguim units, ens en sortirem d’aquesta!