AGROMALLORCA SOLIDÀRIA

Agromallorca solidària

AGROMALLORCA SOLIDÀRIA

Agromallorca col·labora activament amb l’ONG Tatu Project, l’Agromallorca solidària que tal vegada no coneixes. Aquesta organització no lucrativa compta amb un recorregut de vuit anys lluitant per un desenvolupament equitatiu i sostenible. La seva feina es desenvolupa a les regions de Msitu Wa Tembo i Londoto al nord de Tanzània. Dues comunitats veïnes, l’economia de les quals depèn de l’agricultura. Aquestes comunitats es troben geogràficament aïllades degut a les adverses condicions climatològiques que les afecten. Tatu Project treballa juntament amb els integrants d’aquestes comunitats. L’objectiu és garantir el seu desenvolupament i que aquest sigui equitatiu i sostenible. Ho aconsegueix a través de quatre programes:

W.E. APODERAMENT DE LA DONA

Malgrat representen el pilar del benestar dels seus fills, homes i veïns, les dones estan excloses del lideratge de les comunitats. A través d’aquest programa es vol aconseguir la inclusió de les dones en la presa de decisions col·lectives amb tres iniciatives: WE Grow, WE Thrive i WE Care, que han permès el seu apoderament personal, la seva capacitació econòmica i la millora de la cura de la comunitat a través de les dones, respectivament.

AFYA PROGRAMA DE SALUT

Amb aquest programa, Tatu Project vol donar solució als problemes sanitaris de les comunitats, no tan sols millorant la seva salut, sinó també reeducant la percepció de la mateixa i garantint l’accés a les instal·lacions mèdiques. Amb l’objectiu d’integrar als mateixos habitants, es varen crear cinc eixos: formació per a les dones, atenció domiciliària, millora de les infraestructures, una caravana mèdica i el projecte Kucheza ni Afya per fomentar els esports a les escoles.

PROJECTE GREEN

L’objectiu d’aquest projecte és pal·liar els efectes de la degradació mediambiental, com ara la desertificació i les inundacions, a través d’un procés sostenible i continu de plantació d’arbres i d’educació mediambiental a les escoles.

PROJECTE AIGUA

L’objectiu de Tatu Project a través d’aquest programa és aconseguir que al manco un 70% de la població tingui accés a l’aigua potable. Amb tal objectiu es varen instal·lar pous d’aigua solars i banys a les escoles i al dispensari sanitari de les comunitats. D’aquesta manera, més de 1.600 estudiants i pacients i més de 300 famílies tenen accés gratuït a aigua neta i segura i han pogut millorar els seus hàbits d’higiene personal.

Ara ja coneixes l’Agromallorca solidària. Coneix també millor Tatu Project.