AGROMALLORCA I EL PROGRAMA PLOUTOS

Agromallorca i el programa europeu PLOUTOS

AGROMALLORCA I EL PROGRAMA PLOUTOS

Agromallorca i Cooperatives Agro-Alimentàries de les Illes Balears presenten un programa pilot d’innovació en producció agroalimentària, en el marc del programa europeu PLOUTOS. El programa PLOUTOS té com objectiu la millora de la qualitat dels productes agroalimentaris i l’increment de la sostenibilitat de les explotacions agrícoles. Els hivernacles d’Agromallorca serviran com escenari per recaptar dades que ajudaran a desenvolupar aquest projecte. Una vegada més, Agromallorca se situa com una les empreses més innovadores del seu sector a les Illes Balears.

ACTE DE PRESENTACIÓ

Agromallorca i el programa europeu PLOUTOS s’han unit en un acte de presentació ha tingut lloc a la seu d’Agromallorca. Ha contat amb l’assistència del Govern de les Illes Balears, de la Universitat de les Illes Balears, de la Cambra de Comerç de Mallorca, de TurisTec, d’ASCAIB, de Grupo Piñero i d’Iberostar, a més d’altres representants internacionals de Països Baixos i Irlanda.

Jerònima Bonafè, presidenta de Cooperatives Agro-Alimentàries de les Illes Balears, Dolores Ordóñez, directora general de AnySolution i vicepresidenta de TurisTec, i Isabel Vicens, gerent d’Agromallorca, han conduit l’acte. Totes tres han coincidit en la importància de la col·laboració entre les empreses privades i les institucions. L’objectiu ha de ser convertir l’agricultura en el sector estratègic de la diversificació econòmica de Balears.

També han destacat la necessitat de reequilibrar les cadenes de valor agroalimentàries. Aquí s’ha de millorar també la posició del pagès. A més, s’ha d’augmentar la vinculació amb l’activitat turística i de serveis. Amb aquest objectiu, és menester establir un marc d’innovació. Aquest ha d’estar basat en dades i digitalització però ha de ser sostenible.

AnySolution, per la seva part, ha explicat en què consisteixen les tecnologies que s’estan utilitzant a la finca Es Barranc d’Agromallorca. Gestionada per Jaume Pou i Josep Mora, han detallat les intervencions i els avanços en eficiència i productivitat.

L’acte ha finalitzat amb una degustació dels productes de temporada d’Agromallorca. Per exemple, la tomàtiga de ramellet o el pebre blanc. També s’ha compartit un pa amb oli i coques de trempó. Una reunió entre professionals i amics que de ben segur serà molt profitosa per a l’agricultura balear.